Persberichten Carillonconcerten 2010

Carillon toren van Grote- of St. Stephanuskerk te Hasselt

Zwartewaterkrant dinsdag 31 augustus 2010

Carillonconcert door Martien van der Knijff

Beiaardier Martien van der Knijff geeft vrijdag 3 september een carillonconcert op het carillon in de toren van de Grote- of St. Stephanuskerk te Hasselt. De luisterplaats is het plein en de tuin naast de kerk. Het concert wordt gegeven tussen 19.00 en 20.00 uur.

Martien van der Knijff, stadsbeiaardier van Elburg, Hattem, Hasselt, Apeldoorn-’s Heerenloo en Katwijk aan zee, speelt onder andere werken van Nees, Rottiers, Smetana en Lovland.

Op het Rotterdams Conservatorium studeerde Martien van der Knijff hoofdvak “Orgel” en aan de Nederlandse Beiaardschool hoofdvak “Beiaard”. Naast het bespelen van diverse klokkenspelen, is Van der Knijff organist in de PKN van Oldebroek en Heerde. Als beiaardier geeft hij concerten in binnen- en buitenland.

In de toren van Grote- of St. Stephanuskerk Hasselt

Zwartewaterkrant dinsdag 24 augustus 2010

Carillonconcert door beiaardier Frits Reynaert

Beiaardier Frits Reynaert geeft vrijdag 27 augustus een carillonconcert op het carillon in de toren van de Grote- of St. Stephanuskerk te Hasselt. De luisterplaats is het plein en de tuin naast de kerk. Het concert wordt gegeven tussen 19.00 en 20.00 uur.

Frits Reynaert, stadsbeiaardier van Hoorn, Enkhuizen, Almere, Edam en het paleis op de Dam te Amsterdam, speelt onder andere werken van Stanley, Mozart De Klerk en Rush.

Reynaert studeerde achtereenvolgens orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, waar hij in 1985 het diploma Uitvoerend Musicus Beiaard behaalde. In de zomermaanden verzorgt hij regelmatig concerten in diverse Europese landen.

Carillonconcerten in Hasselt

Woensdag 04 augustus 2010 “De Stadskoerier”

HASSELT –

Voor het eerst in de Hasselter geschiedenis wordt er een carillonconcertserie georganiseerd. Op vrijdag 6 augustus van 19.00 tot 20.00 uur geeft stadsbeiaardier Martien van der Knijff het openingsconcert op het onlangs gerenoveerde en met zeven kleine klokjes uitgebreide carillon van Hasselt. Hierna, op vrijdag 13 augustus, geeft de beiaardier van het Belgische Hasselt, Kenneth Theunissen, een concert, op vrijdag 27 augustus is dit beiaardier Frits Reynaert uit Enkhuizen en de afsluiter is op 3 september door Martien van der Knijff. Een goede luisterplaats is in de tuin naast de kerk. Hier is het rustig en het carillon goed te beluisteren.

 

 

 

Carillon toren van Grote- of St. Stephanuskerk te Hasselt

Zwartewaterkrant dinsdag 10 augustus 2010

Carillonconcert door Kenneth Theunissen

Beiaardier Kenneth Theunissen geeft vrijdag 13 augustus een carillonconcert op het carillon in de toren van de Grote- of St. Stephanuskerk te Hasselt. De luisterplaats is het plein en de tuin naast de kerk. Het concert wordt gegeven tussen 19.00 en 20.00 uur.

Kenneth Theunissen, stadsbeiaardier van Hasselt België, speelt onder andere werken van Denyn, Händel, Mozart en van hemzelf.

Theunissen studeerde piano en slagwerk aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Hasselt (B). In 1993 behaalde hij bij Eddy Mariën het einddiploma aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen. Hij won prijzen op de Internationale Beiaardwedstrijden te München, Venlo en werd in 1995 algemeen laureaat te Zwolle. De laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met het componeren van eigen beiaardwerken.

 

 

 

Carillon toren van Grote- of St. Stephanuskerk te Hasselt

Woensdag 04 augustus 2010 “Zwartewaterkrant”

Carillonconcert door Martien van der Knijff

Beiaardier Martien van der Knijff geeft vrijdag 6 augustus een carillonconcert op het carillon in de toren van de Grote- of St. Stephanuskerk te Hasselt. De luisterplaats is het plein en de tuin naast de kerk. Het concert wordt gegeven tussen 19.00 en 20.00 uur.

Van der Knijff, stadsbeiaardier van Hasselt, Elburg, Hattem, Apeldoorn, Heerenloo en Katwijk aan Zee, speelt onder andere werken van Nees, Clement, McBroom en Merikanto.

Op het Rotterdams Conservatorium studeerde Martien van der Knijff hoofdvak “Orgel” en aan de Nederlandse Beiaardschool hoofdvak “Beiaard”. Naast het bespelen van diverse klokkenspelen, is Van der Knijff organist in de PKN van Oldebroek en Heerde. Als beiaardier geeft hij concerten in binnen- en buitenland.

 

 

 

 

Lees het bericht van Genemuiden Actueel van 05 augustus 2010